Hevosmiesten Tietotoimiston uutisia:


(Mielipiteeni on selvä – älä sekoita minua tosiasioilla!)

Hevosmiesten Tietotoimiston saamien tietojen mukaan SUKU ON PAHIN.
Suvun sisälläkin on toki eroja. Nato lienee pahempi kuin käly (lieneekö syynä äly). Lanko lienee hyvempi parempi kuin anoppi tai appi, vaikkei ole koulutukseltaan dosentti eikä pappi.

"Diskataan, tiskataan…"

Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan Härmälandian ja SoviJunionin välisen ns. lisäkahakan lopputulos on mitätöitävä. Härmälandian pääkorsun lähettämät retkeilevät vartiot kuulemma käyttivät Sisu-pastilleja tiukan paikan tullen, eivätkä jääneet piippalakkien kanssa samoille nuotioille, vaikka heitä yritettiin viihdyttää Emmalla. Saatettiinpa heitä kirittää nakuillakin. Myöhemminhän vastapuolen vastakkaisen sukupuolen edustajia on lähetetty linja-autolasteittain viihdyttämään härmlantilaisia, ettei heidän tarvitse lähteä merta edemmäs … kalaan. "Kaameita lähitaisteluja, khihi hii … "

Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan lopputulos on siis mitätöitävä ja koitos uusittava. Härmlantialle uusinta ei oikein sovi, koska sen arvokkaille "Torvi yksi"-koneille saatiin vain 3 (lue: kolome) liitelyharjoittelijaa, joten yksi pääilmansuunta jää täten varmistamatta. Mieleen tulee vanha savottajuttu, kun tukkijätkä huokaili iltaisin: "Voi kun olis viulu!". Kun sitten kämpän muut jätkät hankkivat sellaisen, niin huokaus kuului: "Voi kun osais soittaa!" Nyt siis liidokkikentällä huokaillaan: "Voi kun olis lentäjii!" Hevosmiesten Tietotoimiston saamien tietojen (kaivoa tai lähdettä paljastamatta) mukaan kaavailtu palkka-armeija-ajatus hylätään ja toimitaan talkoo-periaatteella "sotikoon kuka kehtaa".

Uusintakoitoksen välttämiseksi SoviJuniooni kehitti nerokkaan solisaarisen systeemin: riidanalainen alue tehtiin niin luotaantyöntäväksi, ettei kiistelty Kurjala kelpaisi kenellekään. Eivät edes tilhit paluumuuttaisi sinne.

Äsh… eiku estdeedeeerrän (lyh. SDDR) mukaan 22-vuotias eläkeläinen olisi ostanut ns. pimeän pullon. Pullon väitetään olevan varastetun Uppsalan Systembolagetista, ja sisältävän 100-prosenttista Absolut-terveysjuomaa. Tullin laboratorionnoutajan tutkimukset osoittavat, että litkussa (niin voidaan hyvällä syyllä sanoa) on 0,01 promillea etyylialkoholia ja kyseessä on tuikitavallinen iltatoriostos, eli siis vesipullo. Valitettava tapaus kerta kaikkiaan. Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan kuluttajan suojan pitäisi olla tällaisissa tapauksissa puhdas ja aatteellinen eikä ahdas ja puutteellinen. Janoisten viimeisintä huutoa on juoda kiljua ja heittää bon-tikkaa.

Fair play-palkinnon sai Kuka Korpi

Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan ratinviäntäjien fair play-palkinnon sai ansaitusti Kuka Korpi. Hänhän oli kohtelias, kun kumppaninsa Eti Ö vain halusi iloita vauhdinhurmasta. Kuten aina, niin soraääniäkin on kuultu. Viekkaus Oy on harkinnut haastaa kaverukset rosikseen yhdessä FinishBaseballPlayers’ien kanssa. FBP on vuorostaan syyttänyt kielitoimistoa, kun heille on käännetty engl. sana "fair play" härmlantilaiseksi termiksi sopu peli, eikä kaukaisen Suomi-nimisen maan murteella reilu peli. Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan voidaan sanoa, että jutut ovat viistossa ja asianajajat rikastuvat.

Kenestä valtakunnalle iKoni?

Työttömyyden vaivaamassa maassa näyttää olevan yksi virka, joka ei näytä kelpaavan edes hevosillekaan. Neron aikaan virkaan valittaisiin Viesker. Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan edes besserwisserit eivät ole tarpeeksi kyvykkäitä tai halukkaita loanheittäjien maalitauluksi. Valitettavasti, tiedotetaan Ehtoonänninvedosta. Kun nykyinen iKoni, Merten kuningas Ö, hieroi Rauhaa, niin eihän se sovi sellainen peli alkuunkaan. Parempi kunnon kahakka kuin rauhallinen rinnakkaiselo. Johan Rauhasta kärsisi kovasti aseteollisuuskin, kun ei päästäisi kunnolla kokeilemaan uusimpia väestönkasvua rajoittavia laitteita, puhumatta nyt rakennus- ja lääketeollisuudesta. Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan uusi uljas vuosituhat alkaa komean tunnuslauseen alla: "Rautaa rajalle ja terästä taivaalle!"

Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan iKoni-kisasta luopunut naispuolinen ehdokas-kanditaatti olisi ollut edustava. "Porilaisten marssi" olisi korvattu uudella, kuvaavalla kupletilla:


Sait sie?

eli Karjalaistytön sottiisi

Hurja oli isä-pappa; äiti muistaa sen;
hurjempi vaan taitaa olla luonne tyttären!
Isä-ukko markkinoilta palas´ kontaten:
hellänä myös tyttärellä paikat jälkeen sen!

Syöt sie?
Juot sie?
Kylvet sie?
Paat sie?
Daa-da, da-ta, tiivi-taavi, hillu-lillu-pii…
Voi tuota enkel´kuoron voihketta!

Isä-pappa humalassa kertoi juttujaan;
markkinoilla nähnyt oli naisen ulkomaan:
teltassa tuo tyttö tanssi ilman vaatteitaan,
tyttärenkin kokemukset levis´ kautta maan.

Syöt sie?
Juot sie?
Kylvet sie?
Paat sie?
Daa-da, da-ta, tiivi-taavi, hillu-lillu-pii…
Voi tuota vesisängyn loisketta!

"Kyllähän se tyttö antoi: äitiinsä ol´ tullut;
vesisängyss´ peuhattiin kuin täys- tai puolihullut!"
Isän tyttö suoraan pyytää niitä juttuja;
Press vain suotta kauhistelee asioita tuttuja.

Syöt sie?
Juot sie?
Kylvet sie?
Paat sie?
Daa-da, da-ta, tiivi-taavi, hillu-lillu-pii…
Voi tuota lehdistön voihketta!

Syöt sie?
Juot sie?
Kylvet sie?
Paat sie?
Daa-da, da-ta, tiivi-taavi, hillu-lillu-pii…
Elämässä pitää olla aina TOIVOA!

SAIT SIE?

Niinpä niin. Se siitä ja sen kestävyydestä. Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan uuden vuosituhannen alussa maan asiat ovat vinksin-vonksin tai ainakin heikun-keikun, ja Härmlandiassa eletään kuin Ellun kanat. Valitettavasti.

 

Totta ei edes nimeksikään:

Tämän sivun pakinat ovat täysin fiktiivisiä. Niillä ei ole mitään yhteistä olevaisen (näkyvän tai näkymättömän) kanssa. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa, ja siihenkin ovat syypäitä mahd. kohteet (eivät kirjoittajat). Oma syynsä kun elävät kuin olisivat huonossa pakinassa. Tavataan ensi vuosituhannella (ellei sitä ennen ole opittu lukemaan)!

© Esko Rönkkö 1999

   Takaisin Eskon Puumerkki-sivulleAlkuun